Stap 3: registreren op Bitonic

Allright, we hebben een Binance account en we hebben een Bitcoin wallet aangemaakt. Het adres van de Wallet -die lange code zoals besproken in de vorige stap- hebben we nu nodig om er coins naar toe te sturen via de dienst van Bitonic.

Bitonic is een van een heleboel providers die je de mogelijkheid bieden om Bitcoins te kopen. We kiezen in ons stappenplan voor Bitonic omdat het één van de goedkoopste is. Daarnaast is de service snel en is de dienst erg gebruikersvriendelijk.

Je kunt kiezen om het onderstaande formulier in te vullen of een tabblad te openen naar de website van Bitonic. Als je ervoor kiest om het onderstaande formulier te gebruiken kom je nadat je op “kopen” klikt eveneens op de website van Bitnonic terecht.Allereerst vult u het gewenste bedrag in wat u aan Bitcoins wilt kopen. De minimale hoogte van het bedrag is 100 euro. Aangezien het uw eerste keer is adviseren mij u om met een klein bedrag te beginnen. Zodra u het gewenste bedrag in Euro’s invult wordt automatisch uitgerekend hoeveel u krijgt in Bitcoins. Dit gebaseerd op de live koers. Schrik niet dat wanneer u een bedrag invult het aantal in Bitcoin erg laag is. Dat komt omdat 1 bitcoin duizenden Euro’s waard is.


Nadat je op “kopen” hebt geklikt krijg je een volgend scherm waarin je allereerst het adres van je Bitcoin wallet moet invullen. Dit is het adres zoals we hebben aangemaakt in Stap. In ons voorbeeld gaan we uit dat je gebruikt maakt van iDeal om mee te betalen. Zie het onderstaande voorbeeld.

bitonic_bitcoins_kopen

Zodra je op “afrekenen” klikt word je doorgeleid naar een betaalpagina. Omdat dit stapje afhankelijk is van bij welke bankt je zit hebben we dit in ons stappenplan verder niet uitgewerkt. Het werkt overigens niet anders dan hoe dit op andere websites werkt.

Bij de eerste keer dat je een bankrekening gebruikt is deze niet geverifieerd. Dit is eenmalig wel noodzakelijk. Nadat je betaling is gelukt krijg je dit ook op het scherm te zien. Je dient dan een mobiel nummer op te geven, je emailadres en je dient een 1 eurocent over te maken. Dit klinkt allemaal misschien allemaal wat omslachtig maar het is maar 1 keer nodig. Hierna kan je deze stappen overslaan.

bitonic_verificatie_rekeningnummer

Wanneer je je nummer hebt ingevuld krijgt je een SMS’je met een code. Deze vul je en ga je verder. Vervolgens moet je dus nogmaals een bedrag (1 cent) overschrijven. Volg de instructies. Dit komt nauw kijken. Je moet uiteraard het exacte bankrekening nummer invullen maar ook de omschrijving moet letterlijk worden overgenomen. Als dit niet goed wordt overgenomen gaat de verificatie niet in 1 keer goed. Waarschijnlijk dat dit handmatig later nog wel kan maar daar zit u en zij vast niet op te wachten omdat het meer tijd in beslag gaat nemen.Ervan uitgaande dat u inmiddels uw telefoonnummer heeft geverifieerd en ook het bedrag op de juiste wijze heeft overgemaakt krijgt u nu een scherm waarin u een vinkje kunt aanvinken en kiezen voor “VERIFICATIE INDIENEN”. Druk op deze knop. U krijgt nu de volgende tekst te zien:

Uw aanvraag is ingediend!
De bitcoins worden binnen enkele uren (bij grotere bedragen tot maximaal een werkdag) na ontvangst van uw (correcte) overboeking verstuurd. Uw rekening is dan geverifieerd en in het vervolg krijgt u de bitcoins direct geleverd.”

In tussentijd ontvang u een email van Bitonic ter bevestiging.

Stap 4: Saldo van de Bitcoin wallet controleren