Stap 2: een Bitcoin wallet adres aanmaken

bitcoin walletOm Bitcoins te kopen moeten we eerst een portemonnee aanmaken waar we het geld naar toe versturen. In de wereld van cryptocurrency heet dit een wallet, een Bitcoin wallet. Het is niks anders dan een digitale portemonnee.

Bitcoin wallet aanmaken via Binance

Zorg ervoor dat je ingelogged bent op Binance. Op Binance zie je in de menubalk bovenaan, rechtsmidden “Funds” staan. Zie onderstaande screenshot;

binance_deposites_withdrawalsKlik hier op en vervolgens kies je voor “Deposits”. Je komt dan in een nieuw scherm. In dit nieuwe scherm vind je aan de linkerkant een dropdown box. Klik hier op. Vervolgens zie je een lijst met allerlei namen. Dit zijn de namen van allemaal verschillende cryptocurrencies. In dit geval kiezen we voor Bitcoin. Het handigste is dat je de afkorting van Bitcoin opgeeft. Dat is BTC. Je ziet dan het volgende;

binance_deposit_coin

Merk op dat je voor elke verschillende cryptocurrency een eigen wallet aanmaakt. Het is niet mogelijk om verschillende cryptocurrency in één wallet te hebben. Gelukkig makes sites als Binance wel weer overzichtelijk welke verschillende wallets je hebt en wat de waarde ervan is in zijn totaliteit.Klik op de BTC – Bitcoin optie. Nu kom je in een scherm waar onder andere “BTC Deposit Address” staat. Gelijk hieronder staat een code. Deze code is jouw “publieke” portemonnee of te wel je Bitcoin wallet adres. Wees gerust, deze code kan je gerust aan anderen geven. Het slechtste wat je kan overkomen is dat mensen er geld naar overmaken.

In mijn geval is mijn Bitcoin wallet: 13257rw3yePHufxCpdTeMqQf2YL2DVvYAc

Mocht je dit een leuke tutorial vinden tot nu toe dan kan mag je me bitcoins sturen op het bovenstaande Bitcoin wallet adres. In Binance ziet het er zo uit, alleen het wallet adress zou anders moeten zijn.

binance_BTC_Deposit_Adress

Nu we je wallet adress hebben kunnen we er geld naar toe sturen. Kopieer deze code en plak hem desnoods even in een wordbestand of txt want we hebben deze code later nodig.
Goed gedaan! Dit was stap 2 van de tutorial. We gaan nu verder naar step 3.

Stap 3: registreren op Bitonic

Als achtergrondinformatie adviseren wij u op dit artikel eens te lezen. Hierin wordt wat dieper ingegaan op wat een Bitcoin en andere soorten wallets zijn.