Stap 1: aanmelden bij een Exchange

bitcoin exchangeEen exchange is een online beurs waar u Bitcoins en andere cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Er zijn verschillende soorten exchanges met verschillende functionaliteit. Meer daarover kunt u lezen in dit artikel.Op dit moment is Binance de populairste exchange. Wij vinden Binance zelf erg gebruikersvriendelijk, snel en de kosten zijn erg laag in vergelijking met andere exchanges. Gebruik onderstaande link om u aan te melden.

Aanmelden Binance Exchange

Zodra u op bovenstaande link heeft geklikt opent een nieuw venster.  Rechtsboven in het menu kies u voor “Register”. Vervolgens dient u een aantal gegevens in te vullen zoals hieronder. Zorg ervoor dat u het juiste e-mailadres invult aangezien u deze later dient te verifiëren.

binance_register_form

Zodra u op “Register” heeft geklikt dient u een puzzelstukje op de juiste plek te schuiven. Dit is om nepgebruikers te weren. Nadat u de puzzel op de juist plek hebt gelegd krijgt u een melding dat u uw e-mailadres dient te verifiëren.Open uw e-mail inbox. Als het goed is heeft u een e-mail ontvangen van “Binance”. Het onderwerp begin met “Binance】Confirm Your Registration From….”. De inhoud van de e-mail ziet er als volgt uit:

verify_emailadres_binance

Klik op de button “Verify Email”.  Een nieuw venster opent:

binance_account_activated

Klik op “Login” en toets het eerder opgegeven emailadres en wachtwoord in. U krijgt nu eenmalig de “Safety Risk Notice” te zien. Lees deze door en vink ze aan en klik op “I understand, continue >>”

binance_safety_risk_notice

U krijgt nu de vraag of u two factor authentication aan wilt zetten. Dit bevelen wij ten zeerste aan. Het betekent namelijk meer veiligheid. Als u kiest voor two factor authentication moet u naast uw e-mailadres en wachtwoord ook een code invoeren. U kunt er ook voor kiezen om dit later in te stellen. In dit voorbeeld gaan we uit van two factor authentication via SMS. In dit geval kiezen we dus voor “SMS authentication”. Vervolgens toets u uw telefoonnummer en klikt op “Send SMS’. U ontvangt nu een code welke u op hetzelfde scherm invult.  Druk op “Submit”.Gefeliciteerd! Stap 1 is nu gelukt.

Stap 2: maak een Bitcoin wallet adres aan